Een helicopter-view en een uitnodiging.

Wat gebeurt er met je als je op de bank zit bij de oud-directeur van het WLTO? Die duidelijk gepokt en gemazeld is in de wereld van boeren?
En inmiddels ook nog eens voorzitter is van een van de meest succesvolle regionale duurzame-voedselcoöperaties? Die een sterke ‘helicopter-view’ op de zaak heeft? Dan luister je eerst…

Gerard – Sjraar voor insiders – Titulaer vertelt honderduit en enthousiast over Oregional: een coöporatie van boeren in Gelderland die rechtstreeks duurzaam geproduceerd voedsel aan bedrijven levert en binnenkort ook aan consumenten. Hij benadrukt – met zijn realistische kijk op de zaak – dat het niet gaat over biologisch of bio-dynamisch geproduceerd voedsel. En dat het vooral gaat over een betere relatie tussen boeren en consumenten.
Er volgen nog veel meer uiterst relevante dingen.

Het is mooi om te merken dat iemand met zoveel expertise en ervaring toch ook wil luisteren naar mij, als beginner op het vlak van verduurzaming van de landbouw.
Ik vertel over mijn plan om op intensieve wijze elektriciteit, CO2-opslag en water te verbouwen naast voedsel. Hij begrijpt meteen de relevantie, stelt vraagtekens bij de extremiteit van mijn uitspraken, maar schakelt wel meteen door naar de vele projecten die in de pijplijn zitten van Oregional. Vooral het project dat onderzoekt welke andere verdienmodellen er bestaan voor boeren.

Hij ziet mogelijke koppelingen. En nodigt me uit hem op de hoogte te houden.
Da’s een eer. En een zeer waardevolle connectie voor mij!

Journey signup form

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe stappen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *